Ledes világítás

Ledes világítás kiépítés

Kivitelét tekintve igen széles választékkal bír ma már. Gyártanak lámpatesteket többféle méretben és alakban, de teljesítményben igen hasonlóak. Ma már messze vagyunk a szoba közepén lógó csillártól. A fényt ott állítjuk elő, ahol az kis teljesítményével is korrekt megvilágítást biztosít. A kialakításánál sok mindent figyelembe kell venni, mert később nem lehet úgy javítani rajta, mint régen: Bele egy 100-as izzót!… mert nem elég… Miért jó a ledes világítás? 60W hagyományos izzó fénye  4W fogyasztással. Ez rendesen odavág a villanyszámlának. A honlapomon egy kialakítás minta látható. A fényerő, és (kiviteltől függően) a szín is szabályozható. A szabályozás távirányítóval történik. Ki és bekapcsolás történhet az ajtóknál elhelyezett kapcsolókkal is. A főoldalon látható világítás ledes fénycsíkkal került kiépítésre. jellemző adat hozzá, 18W/ méter. Egy 20 W-os izzó igencsak “pislákolna” helyette. A beépített fénycsík hibátlanul állítható igény szerint. Mindezek mellett a várható élettartamuk is igen magas. Sok-sok év telik el, (gyártói adatok változóak) mire szerelőt kell hívni újra.

Társasházak részére komoly megtakarítást jelenthet a ház világítás átalakítása ledes technológiára. Nézzünk rá egy matek példát. Legyen a házban 50 db 60 W-os lámpa a közös területek megvilágítására. Ez óránként 50 * 60 W = 3000 W fogyasztást jelenet. Ledes technika ezzel szemben 60 * 4 W mellett 240 W/h fogyasztással rendelkezik. Ez 10 %-a se a régi izzós világítás fogyasztásának. <Matek példa levezetése> Nyilván  a villanyszámla is ennyivel csökken. Nem beszélve arról, a hagyományos izzó gyártásával leálltak a gyártók, addig van, amíg a raktárkészlet ki nem fut. Ha bekövetkezik, mindenképpen át kell állni más rendszerű fényforrásra. A compakt rendszerű fényforrások ára jóval magasabb, mint a beszüntetett hagyományos izzó, de a baj ott van, hogy a folyamatos ki- és bekapcsolás hatására az élettartamuk lerövidül. A ledes fényforrás működési ideje min 3 év. Ez a termék alapjáraton 2 év garanciával rendelkezik. (A Low Cost termékek garanciája 1 év). Vannak akik 10 évre saccolják a működési idejüket. 10 év múlva meg tudjuk majd mondani, igazuk volt-e.

Szeretném felhíni a figyelmet arra, hogy a kereskedelemben sok termék kapható, de nem elég a termék árára figyelni. Vannak közöttük alacsony minőségű termék is. A Spórolós magyarnak találták ki. Csak a baj ott van, nem akkora fényerőt bocsájt ki, más a színhőmérséklete, mint a jó minőségű társáé. Az élettartamáról sem feltételezem, vetekedne a a drágább termékekkel. Inkább gondolom, az árérzékenyeknek adnak olcsóbbat, és ugye ha a garancia  lejár, vehet újat, ami a kereskedelmi forgalmat növeli. Itt érhető tetten az olcsó termékek előállítóinak szándéka. Ha hozzánk betér, már mi is megkérdezzük, milyen áron szeretne vásárolni. De még mi megkérdezzük.

Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
Szalagban szerelhető kivitelű, kisfogyasztású világítás kiépítésére alkalmas. 12 w / fm fogyasztá..
4.500 Ft
Nettó ár: 4.500 Ft
Készítette: OpenCart Magyarország
Powermaster © 2019